1. festival električne mobilnosti

1. festival
e-mobilnosti

11.06. – 13.06.2021.

Zagreb | City Center One West

Budućnost je stigla. Budi i ti dio EVolucije!

Electric EVolution festival prvi je festival električne mobilnosti u Hrvatskoj koji okuplja stručnjake, entuzijaste i sve zainteresirane na području električne mobilnosti s ciljem edukacije šire javnosti i prezentacije novih tehnologija u autoindustriji te podizanja svijesti o utjecaju prometa na okoliš.

Priključi se i kreni s nama u bolju budućnost.

O FESTIVALU

EEF EXPO

Izložba električnih vozila i prezentacija novih tehnologija na području električne mobilnosti
Posjetitelji Electric EVolution
Festivala moći će na jednom
mjestu razgledati aktualnu ponudu električnih modela i plug-in hibrida te saznati više o izloženim modelima od strane prodajnih predstavnika.

PROBNE VOŽNJE

Iskusite nezaboravan osjećaj vožnje električnih vozila iz atraktivne ponude najvećih svjetskih auto brandova
Ovo je dobra prilika da saznate razlikuje li se i u kojoj mjeri vožnja električnog automobila od vožnje automobila s unutarnjim izgaranjem.
Uz stručno vodstvo testna vožnja postaje korisno i poticajno iskustvo.

PREDAVANJA

Rušimo mitove i razgovaramo o novitetima i tehnološkim postignućima na području električne mobilnosti
Kroz mnoga zanimljiva predavanja približavamo tematiku električne mobilnosti široj javnosti.

Saznajte sve o električnim vozilima, načinima punjenja, infrastrukturi, mogućnostima subvencija i ostalim prednostima koje biste trebali znati odlučite li se za kupnju električnog vozila.

PROGRAM

  • Electric EVolution Festival koncipiran je i tematski prilagođen svim generacijama, pa i najmlađima, s ciljem edukacije i informiranja o električnoj mobilnosti i njenoj EVoluciji.

  • Program predviđa izlaganje noviteta, detaljne prezentacije i demonstracije, čak i  probne vožnje pojedinih modela.

  • Kroz predavanja stručnjaka iz udruge Strujni krug, odjela za elektromobilnost Hrvatskog Telekoma, te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i mnogih drugih dat ćemo odgovore na mnoga aktualna pitanja sadašnjih i budućih korisnika, profesionalaca i entuzijasta, ali i znatiželjnih posjetitelja.

  • Teme predavanja približit će vam ponudu i različite vrste električnih vozila, efikasnost, štedljivost i druge prednosti korištenja istih, kao i mogućnosti ostvarenja subvencija za nabavku.

  • Prezentirati ćemo vam i infrastrukturu, inovacije ali i korisne aplikacije.

  • U Kid’s corneru na zanimljiv ćemo i interaktivan način naelektrizirati one na kojima svijet ostaje.

  • Svi ćemo zajedno uz elektro zvukove i ritmove napuniti svoje baterije

GALERIJA EEF2021

EEF2021 – Edukativna Videoteka

Kako kupcima približiti električna vozila?

Tin Koren, udruga Strujni krug

Mitovi i istine o električnim vozilima

Hrvoje Prpić, udruga Strujni krug

Infrastruktura i punjenje e-vozila

Filip Brkljača, Hrvatski Telekom

LOKACIJA |

City Center one West

Electric EVolution Festival održat će se na parkiralištu City Centera one West koji će tijekom održavanja festivala postati pješačka zona. Svi zainteresirani moći će slobodno razgledati izložene modele, saznati više o aktualnoj ponudi te sudjelovati u zanimljivim radionicama i predavanjima na temu električne mobilnosti. 

Organizator

Generalni pokrovitelj

Službeno vozilo festivala

Partneri

Pokrovitelji

1884.

Električna EVolucija

Električna EVolucija

Prvi komercijalni serijski električni automobil izradio je 1884. godine engleski izumitelj Thomas Parker. Parker je bio odgovoran za uvođenje niza inovacija u Velikoj Britaniji, uključujući elektrifikaciju londonskog podzemlja, kao i rad na električnim tramvajima za brojne gradove. Tako je 1897. godine postojala flota električnih taksija koji su se koristili u Londonu. Poboljšanja benzinske i dizelske tehnologije označila su kraj popularnosti električnih automobila.

Je li došlo vrijeme nove promjene? Posjetite nas i utvrdite sami!

1941.

Peugeot VLV bio je električni mikro automobil koji je Peugeot izradio 1941. godine. VLV je značio Voiture Légère de Ville – lagani gradski automobil. Napajale su ga četiri baterije od 12 V smještene ispod poklopca motora, dajući mu najveću brzinu od 36 kilometara na sat i domet od 80 km. VLV se izrađivao u Parizu od lipnja 1941. do veljače 1943. te je bio izrađen u 377 jedinica.

1982.

Godine 1982. dr. Andrew Burke razvio je prvo računalno upravljano hibridno električno vozilo u sklopu programa „Zajedničke studije izvedivosti hibridnog pogona” koji je financirala američka vlada i General Electric (GE). Kada patent nije zadovoljio interes tržišta u Americi, kompanija General Electric prodala je patent tehnologiju u Japan. Pogađate kome? Naravno – Toyoti.1996. Godine njihov model Prius zagospodario je svjetskim prometnicama te započeo revoluciju električne mobilnosti koja traje do danas.

2016.

2016. Hyundai je predstavio IONIQ, prvi automobil na svijetu koji je nudio tri elektrificirana pogonska sklopa – hibridni, blagi hibridni i potpuno električni. Njegovo ime dolazi od riječi „ion“ i „unique“ i bio je tek početak dugoročne Hyundai strategije za zelenu budućnost koju namjerava ostvariti poboljšavanjem učinkovitosti goriva i traženjem novih energetskih mogućnosti. Tako je postao prvi proizvođač automobila koji u svojim električnim vozilima koristi mnogo lakšu litij-polimernu bateriju umjesto standardne ​​litij-ionske!

2018. održana je prva svjetska premijera novog modela potpuno – digitalno! Otkrivanje Hyundai KONE Electric organizirano je putem digitalne platforme kako bi se smanjila potreba za putovanjima novinara i influencera smanjujući tako CO2 i pojačavajući ekološku poruku. Sveobuhvatne statistike, činjenice i informacije mogle su se otkriti jednostavno klikom miša za inovativno i uistinu digitalizirano otkrivanje novog Hyundai modela.

2021.

0 +
auto brandova koji u svom portelju nude plug-in hibride i 100% električna vozila
0 +
registriranih električnih vozila trenutno na hrvatskim prometnicama
0 +
javno dostupnih punionica u RH – preko 1000 priključaka za punjenje
0 +
gradova u RH ima postavljene punionice

KONTAKT

Booster d.o.o.

Gustava Krkleca 12, 10000 Zagreb

OIB: 53052188418

E: info@electricevolutionfestival.com

M: 098 1655 174